21 de febr. 2016

La Valencianada a la premsa 2016

Valencianada 2016


1.
Torna 'La Valencianada' als carrers de la ciutat

Levante TV, 17-02-2016

2.
La Valencianda es fa gran 

Levante-EMV, 10-02-2016


3. La Valencianada: Los estudiantes descubren Valencia con las nuevas tecnologías y EMT

4.
LA VEU, dimarts, 16 de febrer de 2016 a les 13:00h

L’Associació 1entretants proposa als alumnes una Valencianada altament tecnològica
1.450 alumnes de 23 instituts participaran demà en aquesta activitat de geolocalització i coneixement de la ciutat de València

5.
Dossier informatiu


Valencianada 2015



 
Fotografia: Torres de Serrans, una de les mostres amb què ens han obsequiat els alumnes.

La premsa parla de la Valencianada, activitat de la qual ja us parlàvem en una notícia anterior. Es tracta d’un projecte en què també han participat els alumnes de primer de batxillerat de l'institut Manuel Sanchis Guarner de Silla.

L'activitat ha tingut un gran ressò a la premsa, tant digital com en paper. Us copiem una recopilació del que s'ha publicat:

- El País, J. M. J.: '800 estudiantes desentrañan la ciudad con sus móviles'

- El Punt+Avui, Ausiàs Bermell: ‘Èxit de participació a la «Valencianada»

- Vlcnoticias (amb error anecdòtic al titular), Redacció: 'Cerca de 88 alumnos de toda la Comunidad se encuentran en la Valencianada 2015'

- I, especialment, Levante-EMV, que envià un equip de televisió per gravar un reportatge del qual es pot veure en l'enllaç de la mateixa notícia de Rafel Montaner: 'Descubrir Valencia móvil en mano'.

En dies anteriors i eixe mateix matí també aparegueren notícies sobre l'organització de l'esdeveniment com les aparegudes en La Veu en diferents enllaços:

* Xarxa 1entretants - Valencianada

* Leo Part, 'Prop d'un miler alumnes participen aquest dimecres en la Valenciada'

* (Presspipol) La Veu del País Valencià: 'Prop d'un miler alumnes participaran aquest dimecres en la Valenciada'

* Chaval.es

Durant l’activitat, els alumnes ho passaren bé mentre aprenien, es feien fotos per demostrar que havien estat en el lloc que els tocava visitar i responien qüestionaris per demostrar que havien descobert els enigmes literaris (fitxa 1, fitxa 2, fitxa 3, fitxa 4 i fitxa 5) culturals o científics que se’ls havia proposat aleatòriament. També van passar-ho malament perquè els professors no els acompanyaven (però els vigilaven per la posició del seu mòbil i amb comunicacions directes o a través de missatges de whatsapp) i hagueren de superar les possibles pors a perdre’s, volien acabar dels primers per poder arribar a hora de la mascletà i perquè, els qui no van fer ús del transport públic com se’ls havia recomanat prèviament, hagueren de “patejar-se” la ciutat i caminar molt i seguit és una cosa a la qual sembla que no estan tots acostumats. Una experiència que no oblidaran en algun temps i que els professors estem disposats a repetir perquè l’objectiu s’ha acomplert sobradament; ara, els alumnes que han participat en la Valencianada saben de segur que, amb les aplicacions pertinents, els seus telèfons mòbils tenen moltes possibilitats per informar-se bé i aprendre a moure’s en el dia a dia d’una ciutat, ni que siga completament desconeguda per a ells com els alumnes de l’institut Honori Garcia de la Vall d’Uixó que visitaven la ciutat per primera vegada.


Fotografia: Alumnes de l'institut de Silla que ja havien acabat l’activitat.

Publicat el 4 de març de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.