4 de des. 2013

'Dunder-Büsche' (2007) d'Isaac Berrokal

Dunder-Büsche és la història d'un jove que ha de participar en la guerra com a milicià. Durant molt de temps gaudirà de la protecció de son pare i no haurà de fer ús d'un vell fusell de col·lecció que havia heretat del seu avi, però un bon dia les coses canviaran...

Fitxa tècnica

Gènere: Drama, guerra civil.
Durada: 13 minuts.
Direcció, fotografia, muntatge, producció i guió: Isaac Berrokal.
Actors: Agustín Galiana, Alfonso Sloan, Fernando Valdivieso.
Premis: Millor curtmetratge en el Festival de televisión y cine histórico de León.
Comentaris sobre la projecció del curt en el programa de la 2 "Somos cortos" en el blog personal del director i altres apunts anteriors.

______________________

Isaac Berrokal és un dels creadors de curtmetratges més interessants dels darrers anys; un parell d'exemples del seu treball són la producció "Brindo por la vida", que va ser seleccionada pel director Bigas Luna per a l'espot anual de la marca Freixenet de l'any 2012, i el curt Tuday is sunday (2008).

Hem volgut aprofitar la projecció de Dunder-Büsche en el programa "Somos cortos" de la 2 de RTVE per comentar el curt breument.

És tracta d'un curt interessant, amb bona fotografia i localitzacions exteriors, que no ha perdut gens de vigència perquè està plantejat des de les emocions i des de l'aventura personal d'un jove que participa amb son pare en la guerra del 36. Enfrontar-se a la mort no és el més terrible que una persona jove ha de suportar en un enfrontament armat; les pors personals i el temors que paralitzen de veritat estan en l'interior de cadascú i són l'essència de la vida i el detonant del drama permanent.
____________________

Altres webs on podeu veure el curt:

* Vimeo

* En el mundo del cine, del teatro y las artes



Exercici

1. Feu un breu comentari on aporteu el vostre punt de vista sobre el treball dels actors.

Apunt publicat anteriorment al blog LLIMA (La Comunidad, 4 de desembre de 2013. El país)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.